foto Adı Soyadı : Prof.Dr. Hülya TURAN Tel-Dahili : 287 62 55-
Bölüm : Su Ürünleri Fakültesi  Cep Telefonu :  
Görevi :   Faks :
Anabilim Dalı : İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı ePosta : hturan mail
Oda No : 3338
web sitesi : https://www.researchgate.net/profile/Huelya_Turan
   
 
YABANCI DİL

İngilizce

 
ÖĞRENİM BİLGİLERİ

Doktora 1996-2002
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/SU ÜRÜNLERİ AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI (DR)
Tez adı: Balık dondurma teknolojisinde değişik balıklarda dondurma öncesi ve sonrası yapılacak işlemlerin ürün kalitesi ve depo ömrüne etkilerinin incelenmesi

Yüksek Lisans-Tezli 1993-1996
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/SU ÜRÜNLERİ AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI (YL)
Tez adı: Farklı tuzlama yöntemlerinin değişik balıklarda kalite ve saklama süresine etkileri

Lisans-Anadal 1987-1991
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ/SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLİĞİ PR.

AKADEMİK ÜNVANLAR

PROFESÖR    2014
SİNOP ÜNİVERSİTESİ/SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ/SU ÜRÜNLERİ AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ/İŞLEME TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

DOÇENT    2009-2014
SİNOP ÜNİVERSİTESİ/SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ/SU ÜRÜNLERİ AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ/İŞLEME TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

YARDIMCI DOÇENT    2002-2009
SİNOP ÜNİVERSİTESİ/SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ/SU ÜRÜNLERİ AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ/İŞLEME TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ    1992-2002
SİNOP ÜNİVERSİTESİ/SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ/SU ÜRÜNLERİ AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ/İŞLEME TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

 

 

 

İDARİ GÖREVLER

Dekan V.

Sinop Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, 17.03.2016-

Dekan Yardımcısı,

Sinop Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, 21.08.2007-01.10.2010

Yüksekokul Müdür Yrd.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sinop Meslek Yüksekokulu, 25.01.2005-21.08.2007.

Bölüm Başkan Yrd.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sinop Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü,

12.11.2002-11.11.2005

17.01.2005-16.01.2008

17.01.2008-16.01.2011

17.01.2011-16.01.2014

Anabilim Dalı Başkanı      Sinop Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı,

09.04.2010-08.04.2013

29.04.2014-31.05.2017

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi,

Sinop Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Doçent Üye 25.08.2009-24.08.2012

Fakülte Kurulu Üyesi,

Sinop Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Yardımcı Doçent Üye, 25.09.2007-04.2009.

Sinop Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Doçent Üye, 12.08.2009-02.08.2012

Yüksekokul Kurul Üyesi,

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ayancık Meslek Yüksekokulu, 15.05.2003-15.11.2007.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sinop Meslek Yüksekokulu, 25.01.2005-22.08.2007.

Yüksekokul Yönetim Kurulu Üyesi,

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ayancık Meslek Yüksekokulu, 11.11.2002-11.11.2007.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sinop Sağlık Meslek Yüksekokulu, 2003-2005.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sinop Meslek Yüksekokulu, 2005-2007.

Sinop Üniversitesi, Gerze Meslek Yüksekokulu, 23.08.2007-22.08.2010.

Sinop Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, 19.11.2007-18.11.2010.

Sinop Üniversitesi, Gerze Meslek Yüksekokulu, 23.08.2010-15.08.2011.

Sinop Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, 22.11.2010-15.08.2011.

Sinop Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi

13.06.2007-12.06.2010

13.06.2010-22.08.2011

Sinop Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü Doktora Yeterlik Komitesi Üyesi, 

12.09.2008-2009

09.07.2009-2015

Sinop Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Eğitim-Öğretim Koordinatörü,29.08.2007-01.10.2010

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sinop Su Ürünleri Fakültesi, SOCRATES/ECTS Temsilcisi, 2004.

Sinop Üniversitesi, Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu Üyesi, 15.04.2015-

Sinop Üniversitesi, Yabancı Uyruklu Personel Ön Değerlendirme ve İnceleme Komisyonu Üyesi, 25.08.2015-

Sinop Üniversitesi, Konut Tahsis Komisyonu Başkan Vekili/Üyesi, 25.08.2015-

Sinop Üniversitesi, Akademik Atama, Yükseltme ve Değerlendirme Komisyonu Üyesi, 10.12.2015-

Sinop Üniversitesi, Kalite Komisyonu Üyesi, 27.04.2016-27.04.2019

Sinop Üniversitesi Yönlendirme Kurulu Üyesi, 06.10.2016.

Sinop Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı, Akademik Teşvik Başvuru Ön İnceleme Heyeti Üyesi, 19.12.2016-19.12.2019

Sinop Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, 11.01.2017-

Sinop Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu Üyesi, 12.01.2017-

DERSLER

Lisans

Besin Kimyası

Yüksek Lisans

Soğuk Muhafaza ve Dondurma Teknolojisi

Su Ürünleri Tuzlama Teknolojisi

Su Ürünleri İşleme Teknolojisinde Laboratuvar Teknikleri

Marinat Teknolojisi

Doktora

Ekonomik Deniz Yosunlarının Değerlendirilmesi

Surimi Teknolojisi

Su Ürünlerinde Enzim Aktiviteleri

ÜAK TEMEL ALAN

Temel Alan:

Ziraat ve Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı

Bilim Alanı:

Su Ürünleri

Anahtar Kelime 1 : İşleme Teknolojileri

YÖNETİLEN TEZLER

Doktora
KOCATEPE DEMET, (2010). Farklı modifiye atmosfer koşullarında paketlenen ve buzdolabı sıcaklığında depolanan levrek balığının (Dicentrarchus labrax, Linnaeus 1758) fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden incelenmesi, Sinop Üniversitesi

Yüksek Lisans

CANDAN CANAN, (2015). Sinop İlinde Bulunan Deniz Salyangozu İşleme Tesisine İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sisteminin Uygulanması Sinop Üniversitesi

ALTAN CAN OKAN, (2014). İyonize Radyasyon İşlemi Uygulanarak Dondurulan Palamut Balığının (Sarda sarda Bloch, 1793) Saklama Süresinin Araştırılması, Sinop Üniversitesi

ONAY RABİA TUĞBA, (2013). Modifiye atmosfer paketleme uygulanan midyelerin (Mytilus galloprovincialis, L. 1819) buzdolabı koşullarında raf ömrü, Sinop Üniversitesi

KODALAK NESLİHAN, (2008). Sinop kıyılarındaki (Cystoseira barbata) deniz yosunundan alginat üretimi üzerine bir araştırma, Ondokuz Mayıs Üniversitesi

SÖNMEZ GÜLŞAH, (2006). Dikenli vatoz (Raja clavata L, 1758) balığının değerlendirilmesi üzerine bir araştırma, Ondokuz Mayıs Üniversitesi

ESERLER

Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler : (SSCI,SCI,SCI-EXPANDED,AHCI):

20. ALTAN Can Okan,TURAN Hülya(2016). Synergistic Effect of Freezing and Irradiation on Bonito Fish (Sarda sarda Bloch, 1793).Journal of Food Protection, 79(12), 2136-2142.

19. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya, Altan Can Okan, KESKİN İrfan, CEYLAN Asuman (2016). Effect of Modified Atmosphere Packaging on the Shelf Life of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) Mince. Food Sci & Tech. International,22(4), 343-352.

18. TURAN Hülya, KOCATEPE Demet (2014). Effects of Traditional Cooking Methods on the Fatty Acid Composition of Bonito (Sarda sarda, Bloch 1793). Indian Journal Animal Research, 48(2), 177-181.

17. KAYA Yalçın, ERDEM Mehmet Emin, TURAN Hülya (2014). Monthly Differentiation in Meat Yield, Chemical and Amino Acid Composition of Wild and Cultured Brown Trout (Salmo trutta forma fario Linneaus, 1758). Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 14, 479-486.

16. TURAN Hülya, KOCATEPE Demet (2013). Different MAP Conditions to Improve the Shelf Life of Sea Bass. Food Science and Biotechnology, 22(6), 1589-1599.

15. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya (2012). Proximate and Fatty Acid Composition of Some Commercially Important Fish Species from the Sinop Region of the Black Sea. Lipids, 47, 635-641.

14. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya (2012). Chemical Composition of Cultured Sea Bass (Dicentrarchus labrax, Linnaeus 1758) Muscle. Journal of Food and Nutrition Research, 51(1), 33-39.

13. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya, KAYA Yalçın, ERDEN Rabia, ERDOĞDU Fulya (2012). Proximate Chemical Composition of Whiting (Merlangius merlangus euxinus Nordmann, 1840) Roe. Journal of Aquatic Food Product Technology, 21, 362-368.

12. TURAN Hülya, KAYA Yalçın, ERDEM Mehmet Emin (2011). Proximate Composition, Cholesterol and Fatty Acid Content of Brown Shrimp (Crangon crangon L. 1758) from Sinop Region, Black Sea. Journal of Aquatic Food Product Technology, 20(1), 100-107.

11. KAYA Yalçın, TURAN Hülya (2010). Comparison of Protein, Lipid and Fatty Acids Composition of Anchovy (Engraulis encrasicolus L. 1758) During the Commercial Catching Season. Journal of Muscle Foods, 21, 474-483.

10. TURAN Hülya, SÖNMEZ Gülşah (2010). Changes in Proximate Composition of Thornback Ray (Raja clavata, L. 1758) Surimi During Washing and Frozen Storage. Journal of Food Processing and Preservation, 34, 24-34.

9. KAYA Yalçın, TURAN Hülya, ERDEM Mehmet Emin (2009). Determination of Nutritional Quality of Warty Crab (Eriphia verrucosa Forsskal, 1775). Journal of Animal and Veterinary Advances, 8(1), 120-124.

8. TURAN Hülya, SÖNMEZ Gülşah, ÇELİK Meryem Yeşim, YALÇIN Metin, KAYA Yalçın (2008). The Effects of Hot Smoking on the Chemical Composition and Shelf-Life of Mediterranean Mussel (Mytilus galloprovincialis L.1819) under Chilled Storage. Journal of Food Processing and Preservation, 32, 912-922.

7. KAYA Yalçın, TURAN Hülya, ERDEM Mehmet Emin (2008). Fatty Acid and Amino Acid Composition of Raw and Hot Smoked Sturgeon (Huso huso, L. 1758). International Journal of Food Sciences and Nutrition, 59(7), 635-642.

6. TURAN Hülya, SÖNMEZ Gülşah, ÇELİK Meryem Yeşim, YALÇIN Metin, KAYA Yalçın (2007). Effects of Different Salting Process on the Storage Quality of Mediterranean Mussel (Mytilus galloprovincialis L.1819). Journal of Muscle Foods, 18, 380-390.

5. TURAN Hülya, KAYA Yalçın, ERKOYUNCU İbrahim (2007). Protein and Lipid Content and Fatty Acids Composition of Anchovy Meal Produced in Turkey. Turk. J. Vet. Anim. Sci., 31(2), 113-117.

4. TURAN Hülya, SÖNMEZ Gülşah (2007). Changes in the Quality of Surimi made from Thornback Ray (Raja clavata, L. 1758) During Frozen Storage. International Journal of Food Sciences and Nutrition, 58(7), 557-566.

3. TURAN Hülya, KAYA Yalçın, ERKOYUNCU İbrahim, SÖNMEZ Gülşah (2006). Chemical and Microbiological Qualities of Dry Salted (Lakerda) Bonito (Sarda sarda, Bloch 1793). Journal of Food Quality, 29, 470-478.

2. TURAN Hülya, ERKOYUNCU İbrahim (2004). Farklı İşlemler Uygulanarak Dondurulan Palamut Balığında (Sarda sarda Bloch, 1793) Donmuş Depolama Süresince Oluşan Kalite Değişimleri. Turk. J. Vet. Anim. Sci., , 28, 1017-1024.

1. TURAN Hülya, KAYA Yalçın, ERKOYUNCU İbrahim (2003). Effects of Glazing, Packaging and Phosphate Treatments on Drip Loss in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss W.1792) During Frozen Storage. Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 3(2), 105-109.

SSCI,SCI,SCI-EXPANDED,AHCI kapsamı dışındaki Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:

11.KOCATEPE Demet,TURAN Hülya (2016). "The Usage of Anchovy in Sinop Kitchen". Journal of Tourism and Gastronomy Studies. 4(4), 113-117.

10. KOCATEPE Demet, TAŞKAYA Gökay,TURAN Hülya,KAYA Yalçın (2016). “Microbiological investigation of wild, cultivated mussels (Mytilus galloprovincialis L. 1819) and stuffed mussels in Sinop–Turkey. Ukrainian Food Journal. 5(2), 299-305,

9.TURAN Hülya, KOCATEPE Demet, ALTAN Can Okan, GÖKNAR Gizem (2015).“Effect of different thawing methods on the quality of bonito (Sarda sarda, Bloch 1793)”. Ukrainian Food Journal. 4(3), 460-466, .

8. TURAN Hülya, ALTAN Can Okan, KOCATEPE Demet, CEYLAN Asuman (2015). "Quality of Lakerda (dry salted bonito) Made With Different Tecnics in Sinop Region".Ukrainian Journal of Food Science, 3(1), 6-12.

7. TURAN Hülya, ONAY, Rabiya Tuğba (2015). "Modifiye Atmosfer Paketleme Uygulanan Midyelerin (Mytilus galloprovincialis, Lamarck 1819) Buzdolabı (4±20C) Koşullarında Raf Ömrünün Tespiti”. Journal of Food and Health Science. 1(4),185-198.

6. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya, KAYA Yalçın, TAŞKAYA Gökay, ERDOĞDU Fulya, ERDEN Rabia (2014). "Effect of Potassium Metabisülphite, Glaze and Vacuum on Shelf Life of Frozen Blacksea Anchovy (Engraulis encrasicolus, Linnaeus 1758)". Research&Reviews inBioSciences, 9(3), 79-87.

5. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya, ALTAN Can Okan, GÖKNAR Gizem (2014). "Effect of the Vacuum Packaging on the Shelf Life of Lakerda. International Journal of Food Science", Nutrition and Dietetics (IJFS), 3(902), 1-3.

4. KAYA Yalçın, TURAN Hülya (2008). "Fatty Acids Composition of Anchovy (Engraulis encrasicolus L. 1758) Oil Produced in Turkey". Journal of FisheriesSciences.com, 2(5), 693-697.

3. TURAN Hülya, SÖNMEZ Gülşah, KAYA Yalçın (2007). "Fatty Acid Profile and Proximate Composition of the Thornback Ray (Raja clavata, L., 1758) from the Sinop Coast in the Black Sea". Journal of FisheriesSciences.com, 1(2), 97-103.

2. KAYA Yalçın, TURAN Hülya, ERKOYUNCU İbrahim, SÖNMEZ Gülşah (2006). "Sıcak Dumanlanmış Palamut (Sarda sarda Bloch, 1793) Balığının Buzdolabı Koşullarında Muhafazası". Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Dergisi, 23, 457-460.

1. TURAN Hülya, KAYA Yalçın, SÖNMEZ Gülşah (2006). "Balık Etinin Besin Değeri ve İnsan Sağlığındaki Yeri".Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Dergisi, 23, 505-508.

Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:

13. ERDEM Mehmet Emin, TURAN Hülya, KAYA Yalçın (2015). “Mineral and Trace Element Contents of Warty Crab (Eriphia verrucosa) and Brown Shrimp (Crangon crangon)”. Istanbul University,Journal of Fisheries & Aquatic Sciences,30(2), 26-31.

12. TURAN Hülya, KOCATEPE Demet, ALTAN Can Okan, ERKOYUNCU İbrahim (2013). "Soğukta Saklanan Midyelerin (Mytilus galloprovincialis L.1819) Raf Ömrünün Belirlenmesi."Akademik Gıda, 11(3-4), 47-51.

11. KOCATEPE Demet, ERKOYUNCU İbrahim, TURAN Hülya (2013). "Su Ürünleri Kaynaklı Patojen Mikroorganizmalar ve Zehirlenmeler". Yunus Araştırma Bülteni, 3, 47-56.

10. TURAN Hülya, ERKOYUNCU İbrahim, KOCATEPE Demet (2013). "Omega-6, Omega-3 Yağ Asitleri ve Balık". Yunus Araştırma Bülteni, 2, 41-46.

9. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya (2012). "Sinop’a Özgü Geleneksel Palamut Balığı Yemekleri". Metro Gastro, 66, 182-184.

8. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya (2012). "Su Ürünleri Alerjisi". Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 3(2), 46-51.

7. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya (2011). "Su Ürünlerinin Muhafazasında Modifiye Atmosfer Paketleme Teknolojisinin Kullanımı". Gıda, 36(4), 233-240.

6. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya, TAŞKAYA Gökay, KAYA Yalçın, ERDEN Rabia, ERDOĞDU Fulya (2011). "Effects of Cooking Methods on the Proximate Composition of Black Sea Anchovy (Engraulis encrasicolus, Linnaeus 1758)". Gıda, 36(2), 71-75.

5. KOCATEPE Demet, TAŞKAYA Gökay, KAYA Yalçın, TURAN Hülya, ERKOYUNCU İbrahim (2011). "Farklı Balıkçı Tezgahlarının Mikrobiyolojik Yönden İncelenmesi". Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi, 4(2), 73-77.

4. KOCATEPE Demet, TAŞKAYA Gökay, TURAN Hülya, KAYA Yalçın (2010). "Balıklarda Buzlama İşlemi". Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, 3(1), 17-27.

3. TURAN Hülya, KAYA Yalçın (2008). "Dondurulmuş Balıklarda Kalite Üzerinde Etkili Olan İşlemler". Dünya Gıda Dergisi, 74-80.

2. TURAN Hülya, KAYA Yalçın, ERDEM Mehmet Emin, SÖNMEZ Gülşah, KODALAK Neslihan, ERKOYUNCU İbrahim (2006). "Donmuş Alabalıkların Kalitesi Üzerine Farklı Çözdürme Koşullarının Etkisi. İstanbul Üniversitesi", Su Ürünleri Dergisi, 20, 21-32.

1. TURAN Hülya, ERKOYUNCU İbrahim (2003). "Gökkuşağı Alabalığında Dondurma Öncesi ve Sonrası Uygulanan İşlemlerin Donmuş Depolama Süresince Kalite Üzerine Etkisi". İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Dergisi, 17, 41-52.

Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler:

1.TURAN Hülya, ERKOYUNCU İbrahim (1997). Farklı Tuzlama Yöntemlerinin Değişik Balıklarda Kalite ve Saklama Süresine Etkileri. Mediterranean Fisheries Congress, 191-197.

Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılmamış poster, sözlü bildiriler ve yapılan davetli konuşmalar:

9. ALTAN Can Okan, KOCATEPE Demet, TURAN Hülya (2016).A Taste From Tradition to Future in Sinop: Lakerda”. Sözlü Bildiri. 2nd International Gastronomic Tourism Congress. 08-10 December, 2016. İzmir, Turkey.

8. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya, ALTAN Can Okan, KESKİN İrfan, CEYLAN Asuman (2016). “Effect of CO2 Enriched Atmosphere on the Color Properties of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) Mince”, (Poster), FABA, 2016 International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, November 3-5, 2016, Antalya-Turkey. Abstract Book 502-503 p. (2016).

7. TURAN Hülya,KOCATEPE Demet, ALTAN Can Okan, KESKİN İrfan, CEYLAN Asuman (2016). “Effect of Modified Atmosphere Packaging on the Physicochemical and Sensorial Properties of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) Mince Stored at 3±1°C”. (Poster), FABA, 2016 International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, November 3-5, 2016, Antalya-Turkey. Abstract Book 470-471 p. (2016).

6. TURAN Hülya, ALTAN Can Okan, KOCATEPE Demet, GÖKNAR Gizem (2013). Effect of Different Thawing Methods on The Meat Quality of Bonito (Sarda Sarda, Bloch 1793). The First International Fisheries Symposium in Northern Cyprus

5. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya (2013). The Usage of Anchovy in Sinop Kitchen. The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

4. TURAN Hülya, KOCATEPE Demet (2013). Effects of Traditional Cooking Methods on the Fatty Acid Composition of Bonito. The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

3. TURAN Hülya, ALTAN Can Okan, KOCATEPE Demet, CEYLAN Asuman (2013). The Quality of Lakerda Made with Different Tecnics in Sinop Region. The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

2. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya, TAŞKAYA Gökay, KAYA Yalçın, ERDEN Rabia, ERDOĞDU Fulya (2010). Effects of Cooking Methods on the Proximate Composition of Black Sea Anchovy (Engraulis encrasicolus, Linnaeus, 1758)”,. 1st International Congress on Food Technology

1. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya (2010). Food Additivies Used in Fishery Processing Technology and Differences on Legal Restrictions. 1st International Congress on Food Technology

Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:

5. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya (2012). Sinop’a Özgü Geleneksel Palamut Balığı Yemekleri. III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 167-168.

4. TURAN Hülya, KOCATEPE Demet, ALTAN Can Okan (2012). Kefal Havyarı. III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 229-230.

3. TURAN Hülya, KAYA Yalçın, KOCATEPE Demet (2009). Geleneksel Bir Gıdamız; Lakerda. II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 111-114.

2. TURAN Hülya, SÖNMEZ Gülşah, KAYA Yalçın, ATAŞOĞLU Gül (2006). Surimi Teknolojisi. Türkiye 9. Gıda Kongresi, 69-72.

1. TURAN Hülya, SÖNMEZ Gülşah (2005). Kıyılmış Balık Teknolojisi ile Su Ürünlerinin Değerlendirilmesi. Gıda Kongresi, 427-430.

Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılmamış poster, sözlü bildiriler ve yapılan davetli konuşmalar:

18.TURAN, Hülya, ALTAN Can Okan (2016). “İyonize Radyasyon İşlemi Uygulanarak Dondurulan Palamut Balığının (Sarda sarda Bloch, 1793) Saklama Süresinin Araştırılması. (Poster), Türkiye 12. Gıda Kongresi. 05-07 Ekim 2016. Edirne. Bildiri Özetleri Kitabı sh. 265

17. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya, ALTAN Can Okan (2016). “Çiğ Besin Tüketme Akımında Su Ürünlerinin Yeri ve Önemi”. (Poster), Türkiye 12. Gıda Kongresi. 05-07 Ekim 2016. Edirne. Bildiri Özetleri Kitabı sh. 189

16. TURAN Hülya, KOCATEPE Demet, KESKİN İrfan, ALTAN Can Okan, KÖSTEKLİ Bayram, CANDAN Canan, CEYLAN Asuman (2015). "Esansiyel Yağ İlaveli Hamsi (Engraulis encrasicolus Linnaeus, 1758) Marinatında Ransidite ile Organoleptik Parametreler Arasındaki Etkileşimler". İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi 28-30 Nisan 2015. Nevşehir.

15. KOCATEPE Demet,TURAN Hülya, ALTAN Can Okan, KESKİN İrfan, CEYLAN Asuman, KÖSTEKLİ Bayram, CANDAN Canan (2015). "Esansiyel Yağ Asiti Uygulamasının Marine Edilmiş Hamsinin (Engraulis encrasicolus L. 1758) Raf Ömrü Üzerine Etkisi". İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi 28-30 Nisan 2015. Nevşehir.

14. KESKİN İrfan, KOCATEPE Demet, TURAN Hülya, ALTAN Can Okan, KÖSTEKLİ Bayram, CEYLAN Asuman, CANDAN Canan (2015). "Hamsi (Engraulis encrasicolus L. 1758) Balığının Marinasyon Esnasındaki Bazı Fizikokimyasal Değişimlerinin Belirlenmesi". İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi 28-30 Nisan 2015. Nevşehir.

13. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya (2014). "Su Ürünleri İşleme Teknolojisinde Kullanılan Gıda Katkı Maddeleri, Ülkemiz Mevzuatındaki Yenilikler". Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi

12. TURAN Hülya, ONAY Rabia Tuğba (2014). "Modifiye Atmosfer Paketleme Uygulanan Midyelerin (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Buzdolabı(4±2oC) Koşullarında Raf Ömrü". Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi

11. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya (2013). "Levrek Balığı (Dicentrarchus labrax, Linnaeus 1758)’nın Raf Ömrü Üzerine Farklı Paketleme Koşullarının Etkisi". 4. Gıda Güvenliği Kongresi

10. TURAN Hülya, GÖKNAR Gizem (2013). "Biyojen Aminler ve Histamin Zehirlenmesi". 4. Gıda Güvenliği Kongresi

9. TURAN Hülya, ALTAN Can Okan (2013). "İyonize Radyasyon İşleminin Su Ürünlerinde Uygulanabilirliği". 4. Gıda Güvenliği Kongresi

8. KOCATEPE Demet, TURAN Hülya, ALTAN Can Okan, GÖKNAR Gizem (2013). "Lakerdanın Depo Ömrüne Vakum Paketlemenin Etkisi". 4. Gıda Güvenliği Kongresi

7. KOCATEPE Demet, TAŞKAYA Gökay, TURAN Hülya, KAYA Yalçın (2012). "Midye (Mytilus galloprovincialis L.1819) ve Midye Dolmaların Mikrobiyolojik Yönden İncelenmesi". Türkiye 11. Gıda Kongresi

6. TURAN Hülya, ERKOYUNCU İbrahim, KOCATEPE Demet (2012). "Omega-6, Omega-3 Yağ Asitleri ve Balık". Türkiye 11. Gıda Kongresi

5. TURAN Hülya, KOCATEPE Demet, ALTAN Can Okan (2012). "Soğukta Saklanan Tüketime Hazır Midyelerin (Mytilus galloprovincialis L.1819) Besin Kompozisyonu ve Kalite Kriterlerinin İncelenmesi". Türkiye 11. Gıda Kongresi

4. KOCATEPE Demet, ERKOYUNCU İbrahim, TURAN Hülya (2012). "Su Ürünleri Kaynaklı Patojen Mikroorganizmalar ve Zehirlenmeler". Türkiye 11. Gıda Kongresi

3. KOCATEPE Demet, TAŞKAYA Gökay, KAYA Yalçın, TURAN Hülya, ERKOYUNCU İbrahim (2009). "Farklı Balıkçı Tezgahlarının Mikrobiyolojik Yönden İncelenmesi". 15. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu “Ekosistem Yaklaşımlı Su Ürünleri Üretimi

2. KAYA Yalçın, TURAN Hülya, ERKOYUNCU İbrahim, SÖNMEZ Gülşah (2005). "Sıcak Dumanlanmış Palamut (Sarda sarda Bloch, 1793) Balığının Buzdolabı Koşullarında Muhafazası". XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

1. TURAN Hülya, KAYA Yalçın, SÖNMEZ Gülşah (2005). "Balık Etinin Besin Değeri ve İnsan Sağlığındaki Yeri". XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Yazılan uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler:

1.TURAN Hülya,ERKOYUNCU İbrahim,(2012). "Salting Technology in Fish ProcessingIn:Progress in Food Preservation" Wiley-Blackwell, Editör:R. Bhat, A.K. Alias, G. Paliyath, Basım

Editörlük:

Sinop Üniversitesi, Fen Bilimleri Dergisi, 2016-

Yayın Hakemliği:

Journal of Food Processing and Preservation Hakemlik Sayısı:4

Food Science and Technology International Hakemlik Sayısı:1

Journal of Aquatic Food Product Technology Hakemlik Sayısı:9

Journal of Food Quality Hakemlik Sayısı:6

Food Science Technology and International Hakemlik Sayısı:1

International Journal of Food Science and Nutrition Hakemlik Sayısı:2

International Journal of Food Science and Nutrition Hakemlik Sayısı:1

Ege Üniversitesi, Su ürünleri Dergisi Hakemlik Sayısı:2

İstanbul Üniversitesi, Su ürünleri Dergisi Hakemlik Sayısı:2

İstanbul Üniversitesi, Journal of FisheriesSciences.com Hakemlik Sayısı:2

Research Journal of Biotechnology 2

Journal of Food Science 1

Journal of Food Safety 1

Food Science and Technology 1

PROJELER

Araştırmacı
2014-2015    BAP:Modifiye Atmosferle Paketlenmiş Alabalık Kıymasının Raf Ömrünün Belirlenmesi Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

1995-1998    BAP:Dumanlanarak ve Tuzlanarak Muhafaza Edilen Balıkların Mikrobiyolojik Özellikleri Balık muhafaza

1994-1995    BAP:Farklı Tuzlama Yöntemlerinin Değişik Balıklarda Kalite ve Saklama Süresine Etkileri Balık muhafazası

Proje Koordinatörü
2011-2011    SANTEZ PROJESİ:AKERKO Su Ürünleri Sanayi Balık. Nakl. Tar. Ürün. Yet. ve Tic. Ltd. Şti. için Ürün Geliştirme Danışmanlık Hizmeti. Ürün geliştirme

2006-2007    BAP:Sinop Kıyılarındaki Esmer Deniz Yosunu Cystoseira barbata'dan Alginat Üretimi Üzerine Bir Araştırma Deniz Yosunlarının Değerlendirilmesi

2004-2005    BAP:Dikenli Vatoz (Raja clavata L.1758) Balığının Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma Vatoz Balığının Surimi Olarak Değerlendirilmesi

2016-  Orta Karadeniz (Sinop) Bölgesi’nden Avlanan Mezgit Balığının (Merlangius merlangus euxinus Nordman 1840) Et ve Yumurtasının Besin Kompozisyonu ile Mineral Madde İçeriklerinin Av Sezonu Boyunca İncelenmesi. 

Uzman
2011-2012    AB PROJESİ:CENTRAL FINANCE AND CONTRACTS UNIT, Civil Society Dialogue II: Fisheries and Agriculture Grant Scheme (CSD-II/FA) Budget line: 22.02.11, Reference: CFCU/TR0703.01-02/FA. Turkish & Italian Fishers Are Working Together Harmonically. Eğitim

2009-2010    TÜBİTAK PROJESİ:Ulusal Gıda Kompozisyonunun Belirlenmesi ve Yaygın-Sürekli Paylaşım Sisteminin Oluşturulması Projesi Ulusal Gıda Kompozisyonunun Belirlenmesi ve Yaygın-Sürekli Paylaşım Sisteminin Oluşturulması Projesi

ÜYELİKLER

Üye
Sinop Eğitim Gönüllüleri Derneği  , 2005-

MERKODER  , 2004-

Sinop Çevre Dostları Derneği  , 2002-

ÖDÜLLER

Ulusal
Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, 2005, TÜBİTAK

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, 2007, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, 2007, TÜBİTAK-ULAKBİM

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, 2007, TÜBİTAK-ULAKBİM

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, 2008, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik  Ödülü, 2008, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü , 2008, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, 2008, TÜBİTAK-ULAKBİM

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, 2010, TÜBİTAK-ULAKBİM

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, 2012, TÜBİTAK-ULAKBİM

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, 2014, TÜBİTAK

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, 2014, TÜBİTAK

DİĞER HUSUSLAR